Girizgah : Neden blog? Ne için blog? Nereden çıktı bu blog?


Dostlarım! Yazının insana tanrı tarafından bahşedilmiş en büyük armağanlardan birisi olduğu su götürmez bir gerçektir. Ona göre biz homo sapiens’in tarihini hep bu olguyla başlatır ve bu türün izlerini yazının parmak izleriyle takip ederiz. Birikerek çoğalan ‘’bilgi’’ kültürünü de yazıyla doğurup büyüttüğümüz belki modern çağda görselliğe teslim ettiğimiz gerçeği de var tabi. İşte şu günlerde ısıtma teknolojileriyle rahat evlerimizde oturuyorsak, tıp gereklilikleriyle ömrümüzü ilk çağ insanlarına göre uzatabildiysek veyahut aşkımızı ilan etmek istiyorsak tüm bu olayların kemiklerinde yazının varlığına rastlarız.
Bugünün dünyası tüketme kolaylığı açısında video ve resimleri bizlere dikte etse de gelecekte dahi yazı en yararlı iletişim kaynağı olarak bizimle yolculuğunu sürecek. Ancak bir geçeklik var ki kesinlikle es geçmemelisiniz. Paylaşılmayan yazının sahibinden başka kimseye faydası yoktur. İşte bende bu gerçekliği kendime kazandırmaya çalıştığım bu çağda yazılarımı teknolojinin gücüyle sizlerle paylaşmak için bizden önceki kuşağın sanal günceleri olan ‘blog’ dünyasına adım attım.

Bu dünyaya devam etmek bana çok zorlu bir yolculuk gibi gelse de ilk adımı atmak sandığımdan çok daha zordu. Kendimle olan öz güven mücadelemi yirmi küsur senede hala kazanamamış olan bendeniz, geçtiğimiz hafta içinde ‘’Ne kaybederim?’’ sihirli cümlesiyle kapıyı araladım.

Sizlere de bu kapıyı tavsiye ediyorum. Gerekli motivasyon kaynağınız varsa -ki bunların en büyüğünü her genç gibi yazı yazarak para kazanabilme arzusu olarak itiraf etmeliyim- kesinlikle yazdıklarınızı bloglarda yahut basılı ürünlerde paylaşmalısınız. Ama dikkat etmek gereken bir nokta daha var. Gerçekten olmadığını, yazdıklarınızla kalem taifesinin maneviyatına zarar verdiğinizi yahut kariyer hedeflerinize ters düştüğünüzü fark ettiğiniz anda lütfen bırakın.


Kısa geçmişim olan blog dünyasına kısa bir girizgahın daha uygun olacağını varsayarak sizlere elveda diyorum. Sağlıkla kalın.










Görseller(Yukarıdan Aşağıya)

  1. Kendi izini bir yerlere bırakmak isteyen insandan kalan miras. Chauvet mağarası M.Ö 33-30000.
  2. Sümer alfabesi
  3. Şu zamanlarda kullanılan en popüler platform olan Youtube'un ikonu.

Yorumlar

  1. Başarılarının devamini dilerim kardeşim çok güzel bi giriş yazisi olmuş

    YanıtlaSil
  2. Ne mutlu söyleyecek sözü olana. Sözün baki olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Maskeler Bizi Öldürüyor (Cahil-i Cühela 2.Bölüm)

Masayı Dinleyin (Küçürek Öykü)

En Ağır Hakaretler Kendime (Cahil-i Cühela 1.bölüm)